Det lokale håndværksbryggeri
Ølbrygning er et af de første eksempler på anvendt bioteknologi, og øl blev brygget længe før man egentlig vidste, at der var mikroorganismer involveret i processen. Den første nedskrevne beretning om brygning er fra Egypten for 5000 år siden.
I Danmark er de første spor omkring 3.400 år gamle og stammer fra Egtvedpigens grav.
Ølbrygningen har gennem de seneste år gennemgået noget af en revolution. Et utal af mikrobryggerier dukker op hvert år, specialøl er blevet meget populære, og mange ølentusiaster ynder at fremstille deres helt egen øl. Alligevel er maltnings-, brygge- og gæringsprocessen stort set den samme, og har været uændret de seneste 150 år.
Den mere videnskabelige forståelse af de processer, der ligger til grund for ølbrygning, har dog betydet en øget effektivitet og en større kontrol af processerne. Ølbrygning kan med rette siges at have haft en finger med i spillet om at sætte Danmark på verdenskortet inden for bioteknologi. Carlsberg, der var et af de første store danske bryggerier, blev grudlagt i 1847.
I 1875 oprettede brygger J.C. Jakobsen Carlsberg Laboratorium. Laboratoriet blev organiseret i to afdelinger: kemi og fysiologi, hver med dets egen professor. Deres mål var at udvikle det naturvidenskabelige kendskab til maltning, brygning og fermenteringsoperationer. Forskningen på laboratoriet resulterede i nogle meget vigtige observationer, og har dannet grundlag for mange teknikker og metoder, der stadig bruges i laboratorier verden over.
Havdrup er en lille stationsby med næsten 5.000 indbyggere, beliggende mellem Køge og Roskilde, med "lille-syd" regionaltoget som et vigtigt transportmiddel og motorvejen tæt på samt med en meget velfungerende skole, kirke, handels- og idrætsliv, gør Havdrup til en atraktiv by for både børnefamilier og ældre at bo i.
En by der har udviklet sig utroligt meget siden stationsbyen grundlæggelse og siden Havdrup Bryggeri efterfølgende blev grundlagt i 1872 under sit oprindelige navn Bryggeriet Ulvemose.
Havdrup Bryggeri eksisterede indtil 1967 hvor det lukkede ned. Bryggeriet var en vigtig årsag til byens vækst og havde på det højeste 50 ansatte medarbejdere og var samtidigt depot for Carlsberg.
Hvidtøl var en af de vigtigste produkter, som Havdrup Bryggeri fremstillede. Men også jule-, påske- og skibøl blev brygget i stor stil.
Hvidtøl er øl der indeholder under 2,25% alkohol. Det hedder hvidtøl, fordi det er brygget på hvidmalt.